top of page

Общи грешки между аматьори и професионалисти

Допускането на грешки не е лошо и това е част от процеса, но когато грешките се повтарят многократно, се формират лоши и нерентабилни навици. Колкото повече лошо поведение можеш да премахнеш, толкова по-добре.


  1. Неспособност да се адаптираш към променящите се пазари - след като откриеш начин да правиш постоянно пари с търговия на книжа, работата не свършва. Финансовите пазари непрекъснато се променят и се развиват. Ако не успееш да се адаптираш към променящите се пазарни условия, скоро ще си извън играта.

  2. Съмнение в себе си - всички изпадат в ситуация, където 2,3,4 последователни загуби се случват. Но вярата в собствените усилия и правилното анализиране, поддържат про трейдърите в правилния път, докато аматьорите започват да търсят нови системи.

  3. Проклинат се японските свещи, за сметка на индикатори - доджи, чук, падаща звезда и др. - всеки знае формата на тези свещи. Затова неслучайно има толкова много книги с описания за вида и ролята на свещта. Въпреки че хората ще кажат "стратегията е движещата ми сила, аз не разчитам на формата на свеща" очевидните свещи изигравят пиесата, за която са създадени. Чудесно е да шофирате с 50 градско, но ако идва кола срещу теб?

  4. Търгуват, за да преживяват - ако искаш да искарваш колкото да си купиш вечеря и да си платиш заемите намери си редовна работа. Пазарът е място за големите пари.

  5. Рискуват до 2% от капитала - нека да бъде ясно - това е от жизнено значение, за новаците

0 views0 comments
bottom of page