top of page

Инвестирай първо в себе си!!!



"Не знаеш, какво не знаеш" - Йоги Бера.

Когато изразяваме чувство на неудовлетвореност или раздразнение, често започваме да казваме нещо като "Ако знаех само ...", "Само ако..."


Но във всички тези случаи животът не предлага кристална топка; няма начин да разберем какво се крие в бъдеще. Няма как да сме наясно с нещо, което не ни е известно. Това е същността на "Не знаете това, което не знаете", но това се изразява по комичен начин, подобно на твърдението на Йоги Бера.


Но ако беше комично, защо са всичките емоции при отворена позиция - страх, раздразнение, алчност, гняв, его? Защо? Защото не знаеш, какво не знаеш.

Научаваш се да ставаш, когато падаш. Научаваш се да караш колело, когато имаш спомгателни гуми. Научаваш се да шофираш, когато застанеш зад волана. Всичко това ме става за ден, два. Защо ще инвестираш, когато не знаеш как? Освен ако не си толкова щедър, че да раздаваш парите си на друг...

Когато излязох от вкъщи тази сутрин с моята "библиотека за успех" (мотивационни дискове и аудиокниги) в ръката си - си помислих ... Трябва да се смея, когато хората мислят, че успехът пристига от късмет или случайност; те обикновено са същите хора, които не са чели много книги по темата или не са посещавали добри семинари.


Аз самият съм присъствал на десетки семинари за инвестиране, мотивация и самоусъвършенстване. Не всички от тях бяха с продуктивни лектори, но... все още съм жив.

Един от магьостниците от Уолстрийт, Марк Минервини казва " Аз лично съм инвестирал над $ 60 000 долара в продължение на 30 години в моята библиотека, която сега включва хиляди книги, стотици курсове и дискове; да не споменавам всички семинари, които съм посещавал. Ето как се запознах с Дейвид Райън - на семинар - и сега, 25 години по-късно, провеждаме семинари заедно!

Сега това може да звучи като много пари, но това е средно около $ 2000 на година. Обзалагам се, че някои от вас плащат това за допълнителни кабелни канали или цигари или нещо друго!

И да ... аз похарчих последната си стотинка за тези неща ... Преди да стана богат!"


Когато Уорън Бъфет прочита книгата на Филип Фишър, той е вече милионер. Въпреки това той се определя като "85% Греъм и 15 Фишър". Въпреки че е милионер и очевидно неговата стратегия работи до момента, когато прочита книгата, Бъфет усвоява част от тактиката на Фишър.


Отнема време и усилия, за да стигнеш до върха на планина ... живота изисква инвестиция в себе си, но резултатът си заслужава, ако достатъчно цениш себе си.


Когато поемате непоколебима отдаденост към начин на живот в дългосрочен план, заставаш на пол-позищън за успех. Защо? Тъй като повечето хора имат естествена тенденция да надценяват това, което могат да постигнат в краткосрочен план, и да подценяват какво могат да постигнат в дългосрочен план. Те мислят, че са поели ангажимент, но когато се натъкнат на трудности, те губят пара или се отказват.


Повечето хора се интересуват от търговия, но малцина полагат максимални усилия. Разликата между интереса и предаността е волята да не се отказваш.

Когато наистина се посветиш на нещо, нямаш друга алтернатива, освен успех.

Интересът ще те накара да започнеш, но страстта ще те отведе до финалната линия.


Първата и най-добра инвестиция, която можеш да направиш, е да инвестираш в себе си.

Знанието няма да ти даде упоритост. Напротив упоритостта ще ти даде знание. Трябва да упорстваш, ако искате да успеете в нещо. Знанията и уменията могат да бъдат придобити чрез обучение и практика, но нищо вдъхновяващо не идва от онези, които не стават, когато паднат.


Последното нещо, което искам да споделя са 7 думи, които са разликата между успелите и неуспели "Колкото по-упорито работиш, толкова по-голям късметлия си" - Гари Плеър.

В момента някъде, някой неуморно се подготвя за успех. Ти ли си това?

6 views0 comments
bottom of page