top of page

10 навика на изключително успешните търговци



Има много навици, които успелите трейдъри практикуват. Аз избрах само 10 от за тази статия. Може да сме пропуснали нещо, което е важно за теб. Моля, уведомете ни.

  • Успешните търговци изпитват страст - първо и най-важното, трейдинга трябва да стимулира търговеца да бъде успешен в дългосрочен план. Това трябва да е причината, заради, която ставаш сутрин. Големите трейдъри ще пропуснат вечерната телевизионна сесия, вместо това ще сканират за сигнали. Трябва да си развълнуван, че понеделник идва. Ако искаш да изкараш пари разбира се.

  • Силно мотивирани за успех - Провалът не е опция! Никога! Няма такава дума в речника на успешния търговец! Ако искаш да успееш във всяка област, където мнозина не го правят; независимо дали става въпрос за търговия, спорт, бизнес или друго предизвикателно начинание, просто не можеш след първия неуспешен опит. GAME OVER.

  • Успешните трейдъри са смирени - е, със сигурност не всеки успешен търговец на планетата е скромен. Това би било доста голяма лъжа. Мога обаче да потвърдя, че най-добрите, които познавам, са наистина скромни и това е ключов фактор, които преподавам на хора, които търсят успех. Ето какво казва Бъди Хийлд за Кобе Брайънт: Беше ми първият мач в Staples Center. Затова нямах търпение да усетя атмосферата, дори когато няма никой. Отидох 6 часа преди мача. Влязох и... той беше там - Кобе Брайънт - тренираше сам. Без публика, без антураж... 6 часа преди да играя срещу него, той тренираше...КБ не се нуждае от внимание, за да бъде велик"

  • Те имат позитивни, но реалистични очаквани - ако очакванията са ти отрицателни, тогава може и да не започнваш. Не отнема цяла вечност, за да се окаже че грешиш. От друга страна обаче, ако очаквате да направиш 20% си обречен. Реалистичните очаквания са от жизненоважно значение! Не очаквай да хванеш тенис ракета и да спечелиш Roland Garros след 1 месец. Системата просо не работи така.

  • Те се фокусират върху управлението на риска, не върху реализирането на печалба - Преходът от аматьор към професионалист идва в деня, в който аматьорът действително приема, че управлението на риска е по-важно от печалбата и фокусира по-голямата част от внимание си в този инструмент. И да не ти харесва, и да не искаш да си признаеш, повечето нови и неопитни търговци се фокусират върху печалбите. Съсредоточи се върху опазване на това, което имаш, за да имаш шанс да играеш за печалба!

  • Те се наслаждават когато се учат - Трябва да е забавно! Защо иначе ще го правиш? Пазарът е място за обучение, както всяка друга професия. Ако уважаваш надграждането, ще разбереш, че нищо не се учи за една нощ и процесът на обучение може да бъде забавен и приятен.

  • Успешните търговци документират всички позиции - Търговията е бизнес и трябва да се третира като такъв. Добрите фирми поддържат отчет за печалбата, загубата, тенденциите и т.н. Те също така имат план. Добрите търговци имат архив. Учи се от грешките си и обърни внимание на най-големите си печалби. "Усъвършенствай" тяхното развитие.

  • Добрите търговци се учат от грешките - Учи се от грешките си - изявление, което причината много успели трейдъра да са именно такива. Повечето успяват, като се учат от грешките си. Кажи ми само едно нещо, което си усвоил, без да допускаш грешки и е по-трудно от препичането на филийка? Така работи животът, и пазарите също. Приеми риска и стисни ръката на грешките, така че когато ги направиш, да можеш се да научиш от тях, вместо да се тревожеш колко си загубили.

  • Най-добрите търговци се фокусират върху безупречното изпълнение - можеш дори да напишеш книга по тази тема, все още не съм подобна! Най-добрите търговци имат стратегия, която е добре изпитана и доказана. Те извършват инвестиции в съответствие с тази стратегия и преценяват колко добре изпълняват стратегията. Те винаги се стремят към безупречно изпълнение.

  • Най-успешните търговци упорстват - Ако продължиш и приемеш горепосочените 9 навика, тогава ще дадеш на себе си всички шансове да успееш. Когато се почукате, се върнете нагоре. Ако се спънеш, стани още един път. И така докато не останеш прав. На дете отнема малко над година, за да започне да ходи. А, ти, дете ли си?


Тези навици може да не съответстват с твоите, но аз мисля, че са важна част по пътя към успеха за много хора. Ако ти хареса нещо, виж дали ще работи добре за теб. Успех.

4 views0 comments
bottom of page